Når uddannelsen vælger dig

Nogle mennesker vælger ikke selv deres uddannelse, for nogle gange vælger uddannelsen dem. Sådan forholder det sig i Tabita Falk Thorsens tilfælde. For da hun som barn sad ved spisebordet i sit barndomshjem i fiskerbyen Tejn på Bornholm, så blev der livligt diskuteret aktier og obligationer.

”Min far var selv fisker, men han var fast besluttet på, at jeg skulle være bankdame. Det var en sikker havn mente han,” siger Tabita Falk Thorsen, der har en HD i Finansiering. I dag er hun vice president i KommuneKredit og medlem af deres Green Bond Committee.

Interessen for de gode investeringer har altid været drivkraften i Tabitas valg af uddannelse og karriere, så derfor var det givet, at HHX efterfulgt af en elevplads i Danske Bank ville føre til et sikkert afkast langt ind i fremtiden. Men da hun havde udtjent sin værnepligt bag skranken i Danske Bank, var interessen for den finansielle verden endnu ikke helt tilfredsstillet. Mere vil have mere.

LÆS MERE OM HD2 FINANSIERING

”Jeg overvejede at læse erhvervsøkonomi, men når man først har prøvet at modtage sin første lønseddel, så er tanken om SU ikke særlig lokkende. Og jeg var så glad for at arbejde i banken, at jeg virkelig ikke ønskede at sætte min karriere på pause. Så igen var det jo nærmest HD-uddannelsen, som valgte mig og ikke omvendt. Det var en skræddersyet uddannelse til min situation dengang.”

Mange finansielle kasketter

Undervejs i sin karriere har Tabita smagt på stort set alt, hvad finansverdenen har at tilbyde. Hun har været en tur forbi Nationalbanken, siddet med hardcore finansiering i både ejendomsbranchen og inden for rederi. De seneste seks år har hun siddet i KommuneKredit, hvor hun primært har ansvar for finansiering til forsyningsvirksomheder i hele Danmark.

”Det har været utroligt spændende at være med i processen til at udbyde Danmarks første grønne obligation. Interessen for grønne investeringer er eksploderet de seneste år, så det har været sjovt at følge udviklingen fra første parket,” siger Tabita.