Excel, økonomi og en masse god øl

Tal er ikke bare tal i Mads Sanderhoffs verden. Bag tallene ligger et produkt, som er symbolet på et helt brand. Mads Sanderhoff er CFO hos det succesrige bryggeri Mikkeller, som meget passende har HQ på Humletorvet – midt i hjertet af hipster-ghettoen på Vesterbro.

”Alting bliver sgu lidt sjovere, når du arbejder med et produkt, som du selv har interesse for og kærlighed til. Sådan tror jeg, at de fleste har det. Og jeg er vildt heldig, for der findes ikke mange bedre ting i verden end god øl,” siger Mads, der har en HD i Regnskab og Økonomistyring.

Da han dimitterede i 2015, var hans HD adgangsbilletten til at komme læse cand.merc.aud. på CBS. Imens han læste sin kandidat, arbejdede han ved revisionsfirmaet BDO, og selvom han var begejstret for arbejdsopgaverne, så var han ikke længe om at lægge sin revisoruniform på hylden, da han fik muligheden for at kombinere sine interesser inden for økonomi og øl og være med på en vækstrejse hos Mikkeller.

LÆS MERE OM HD REGNSKAB OG ØKONOMISTYRING

”Den største forskel er, jeg nu arbejder med et produkt, som jeg kan relatere til. Det, som binder os sammen i Mikkeller, er passionen for brandet og produktet. Når vi går på arbejde, handler det ikke kun om at skabe profit, vi skal også have det sjovt. I en regnskabsfunktion kan opgaverne ligne hinanden på tværs af industrier, men bag varenumrene i de Excelark, som jeg sidder med i dag, der ligger et produkt, som jeg brænder for.”

Karriere i en ung alder

Da Mads fik sin blå huen fra HHX i 2008, var det ikke lokkende at skulle fortsætte på skolebænken. Der skulle ske noget nyt. Så han spurgte sig selv, hvad der interesserede ham, og så fandt han svaret. En elevplads i Badminton Danmark.

”Jeg startede, fordi jeg var træt af at gå i skole. Til gengæld var jeg vild med Excel, økonomi og sport. Og det er jeg jo stadig; jeg har bare byttet sporten ud med øl.”

”I modsætning til mange andre fandt jeg det rigtige job, inden jeg fandt den rigtige uddannelse. Det har mange fordele. Du får praktisk erfaring fra en tidlig alder, så din karriere kan reelt starte som 18-årig i stedet for at vente til, at din kandidatgrad er i hus, hvor du er sidst i 20’erne. Og du slipper for at leve på et SU-budget bestående af nudler og toastbrød.”